historier-fra-lilletun

Linnas eventyrlige og vitenskapelige kakao-oppskrift!

Anne Linn Schärer

 

HjerteDet dampet fra kjøkkenet når Linna drev på som verst. Det putret og kokte, dampet og stimte, skranglet og hamret, det var det rene galehus av en kjøkkenbenk. Ikke engang Lillepus torde å nærme seg. Hun minnet nærmest om en gal, men fryktelig søt, vitenskapsheks. Men når seansen var over, tilstanden ble normalisert og skyen fra kjøkkenet hadde sneket seg ut av døra, sto både Lillepus, bestemoren Mommo og bestefaren BesteAlf i kø for å få en kopp av Linna lille sjokoladeeventyr.

 

Linnas eventyrlige og vitenskapelige kakao-oppskrift:

(til kanskje 5 kopper med pur nytelse. Det kommer selvfølgelig an på hvor stor personen som skal drikke er, eller hvor stor koppen er).

  • 1 stor plate mørk sjokolade
  • Revet skall av en hel sitron. Den må være så gul og frisk som mulig. De beste er de man får håndplukket på en liten, italiensk øy bosatt av skumle skurke-mafia-menn.
  • En teskje finhakket chili
  • Noen bittebittebitte små saltkorn
  • Og bittebittelitt pepper
  • Krem håndpisket av fløte og en liten dæsj vaniljesukker
  • Fersk melk fra kuene i fjøset


Linna kokkelerer

1.Ta litt vann i en kjele og la det få et oppkok. Istedenfor å åpne sjokoladeplaten, så finn noe hardt og slå med. En vedkubbe eller baksiden av en øks eller hva som helst. Tenk på noe eller noen du er sinna på og dundre løs på plata slik at den smuldres opp i biter på innsiden. 

2. Hell sjokoladebitene oppi vannet og pisk intensivt til du har en jevn sjokoladesaus. Nå kan du putte oppi litt finhakka chili, bittebittebittelitt salt og bittebittelitt pepper. Mengde chili avgjøres av hvem kakaoen er til eller til hvilket formål. Men det er meget viktig at kakaoen ikke blir for søt, og det er også meget viktig at chilismaken skal merkes, men ikke overstyre eller prege. Den skal nærmest bare kile deg litt på tunga.

3. Nå kan du helle oppi fersk melk fra kuene i fjøset. Den skal røres forsiktig inn litt etter litt. Kakaoen skal aldri koke, bare varmes. Ta oppi melk til du får den styrken og fargen du vil ha på drikken.

4.Pisk så krem, bruk gjerne en håndvisp. På den måten kan du røre inn akkurat så mye kjærlighet og omsorg som trengs. Tenk på noen du er ekstra glad i og rør inn en liten dæsj vaniljesukker. Akkurat passe skal det være. Det er alltid det beste.

5. Hell kakaoen forsiktig over i favorittkoppen din, gjerne en litt stor og dyp en. Legg noen skjeer med krem på toppen og dander tilslutt med revet sitronskall og revet mørk sjokolade. Værsågod og bon apetitt!

Mommo sukket henført hver gang hun tok en slurk av Linnas eventyrlige og vitenskapelige kakao. «Hjertevarmende», sa hun, «det er det kakaoen din er. Den kan tine opp hva som helst, alt fra iskalde små tottilotter til frosne og bitre hjerter".

Kakao med krem

 


Nye poster